Pyrenæisk Hyrdehund

13.09 - 2022 4 min Pyrenæisk Hyrdehund

Pyrenæisk Hyrdehund til salg

En hyrdehund er som udgangspunkt altid en mindre eller mellemstor hund med masser af energi og en høj intelligens. Dette gør sig også gældende for den pyrenæiske hyrdehund og er det sådan en du leder efter, så tag et kig på annoncerne med hvalpe og voksne hunde til salg på dyreportal.dk. En pyrenæisk hyrdehund, eller en pyrenæisk fårehund som den til tider også kaldes, er en hund der vil passe godt til den aktive familie. 

Er du blot interesseret i at vide mere omkring en pyrenæisk hyrdehund, så scroll længere ned på siden og bliv klogere på racen. 

En fransk hyrdehund 

Den pyrenæiske hyrdehund stammer, som navnet antyder, fra området omkring Pyrenæerne mellem Frankrig og Spanien. Her er der brug for en hund til at hyrde landbrugsdyr sammen på store arealer uden at løbe tør for energi inden arbejdet er færdiggjort. I dag findes der både langhårede og korthårede udgaver, som overordnet set er en og samme hund og begge varianter anvendes stadig som aktiv hyrdehund, men ses mere og mere ligeledes som en aktiv familiehund rundt omkring i hele verden. 

En intelligent familiehund

En pyrenæisk hyrdehund er en intelligent hund, der kendes for at være opfindsom, særligt hvis den ikke får tilstrækkelig mental stimulering. Det er derfor en hund der skal aktiveres en del i hverdagen og som samtidig har brug for en hel del udendørs plads. Hvis det er noget der kan opfylde i familien, så kan du være helt sikker på, at du vil opleve en fantastisk familiehund med et stort omsorgsgen der som udgangspunkt er god til at tilpasse sig familien og omgivelserne. En hund der er højt elsket af dem der har erfaring med træning af lignende racer, som ønsker en hund der både kan være aktiv og som ligeledes nyder at putte med familien i dynerne. 

En hyrdehund er vagtsom og hurtig 

Den pyrenæiske hyrdehund er som alle andre lignende typer af hunde, en hund der har et højt aktivitetsniveau, er hurtig og samtidig også vagtsom. Du kan med en pyrenæisk hyrdehund forvente en race der er villig til at arbejde for føden og som kan komme langt hvis du ønsker at hyrde eller træne eksempelvis agility på højt plan. Den er generelt venligt stemt overfor alle i familien samt eventuelle øvrige kæledyr, men som også er vagtsom hvis der skulle komme fremmede ind på familiens territorie. 

Pyrenean

En hund der knytter sig til din træner 

Som udgangspunkt er en pyrenæisk hyrdehund ikke reserveret. Alligevel er det en hund der har tendens til at knytte sig mest til en enkelt træner. Her er den yderst loyal og holder koncentrationen i lang tid ad gangen. Hvis der er mange i familien der ønsker at begive sig indenfor træningen, så er denne hunderace ikke nødvendigvis det rette match. Hvis der er forståelse for gode belønninger og en varieret træning, så kan du dog komme meget langt med aktiviteter der kræver høj opmærksomhed og hastighed, særligt der hvor det kræves at hunden får mulighed for at anvende sin høje intelligens. 

Find en pyrenæisk hyrdehund på dyreportal.dk

Hvis du er blevet enig med dig selv og familien om, at det er en pyrenæisk hyrdehund der er det helt rette valg i jeres hjem, så se om du ikke kan finde det rette match mellem de mange salgsannoncer der er tilgængelige på dyreportal.dk Her kommer der dagligt både hvalpe og ældre voksne hunde til salg og som leder efter det nye perfekte hjem. Det er ganske gratis at få fat i de nødvendige kontaktinformationer, ligesom det er gratis at oprette en annonceagent der kan give dig straks besked hvis der skulle komme en pyrenæisk hyrdehund til salg på siden.