Peruviansk Hårløs

13.09 - 2022 5 min Peruviansk Hårløs (1)

Peruviansk Hårløs til salg

Den Peruvianske Hårløs, eller en viringo som den også kaldes, er til trods for den manglende pels en spidshund med alt hvad der dertil hører. Der findes tre forskellige størrelser og uanset hvilken du er på udkig efter, så kan du søge blandt de mange annoncer med hunde til salt på dyreportal.dk. Måske er du endnu ikke klar til at sætte dig fast på en specifik race men her kan du dog læse meget mere om den Peruvianske Hårløse hund længere nede på siden og blive klogere på dens mange gode egenskaber. 

Måske en hund med genetisk mutation? 

Den Peruvianske Hårløs er som navnet antyder uden pels. Det er ikke helt klarlagt hvorfor det lige præcis er sådan det er tilfældes, men flere og flere der har undersøgt sagen hælder til, at det er grundet en genetisk mutation. Dette betyder som sådan ikke at hunderacen lider af et handicap eller har et sygdomsmæssigt problem, men at der er dukket individer op uden pels, som der er blevet avlet videre på og som nu er kendetegnet ved den energiske hyrdehund der besidder en stor personlighed. 

En hund der har eksisteret i årtusinder

Hvis man tager et kig på de mange hulemalerier og afbildninger der findes i og omkring Peru, kan man ofte findes den Peruvianske Hårløs derpå. Selv de afbildninger der er dateres til at være mere end 2000 år gamle besidder portrætter af den lille hårløse hund der altid er sammen med familien. Det tyder altså på, at den lille hund altid har været med et elskeligt og fornøjeligt selskab til menneskene, men som også altid har været helt uden pels. Måske er det tilbage i tiden en hund der har været anvendt som rotte- og eller jagt-hund, men det er ikke egenskaber og instinkter den hårløse race har med sig i dag. 

En hunderace der bliver mere og mere populær 

Nogle gange drages mennesker af det der er lidt sært eller om ikke andet usædvanligt. Dette er et held for den Peruvianske Hårløs, der er blevet mere og mere populær som familiehund. Til trods for racens genetiske forfædre som hyrdehund, er det dog i dag ikke en race der anvendes som andet end familiehund, hvilket den dog er højt elsket for og det siges, at hvis først man har haft en peruviansk hårløs indenfor døren, så kan det ikke lade sig gøre at have andre hunde i familien ganske enkelt grundet den store charme og til tider spøjse personlighed. 

Peruvian

Der er stadig brug for pelspleje 

Der er dog stadig enkelte hvalpe fra den Peruvianske Hårløse hund der bliver født med en smule pels eller dun. Det er dog ikke en variant som anerkendes i udstillingsøjemed med som fortsat anvendes en smule i avlen, om end mindst muligt, da der er fare for at den genetiske pulje bliver for lille og at der på denne måde kan opstå uønsket indavl. Til trods for at du ejer en peruviansk hårløs betyder det dog ikke, at du ikke har lidt pleje der følger dem den lille firbenede ven af familien. Da huden er eksponeret for sol, skidt og møg samt vind og temperatursvingninger, så er det nødvendigt at have fokus på fodringen, så hunden får de rette næringsstoffer for at optimere hudens forsvar. Yderligere kræver en peruviansk hårløs lidt oftere et nænsomt bad end hvad der gør sig gældende for andre hunderacer med en pels i fuldt flor. 

En hund der elsker alle aktiviteter med familien 

Den lille hund bliver hurtigt en stor del af familien og den elsker da også alle de aktiviteter der har med sin menneskefamilie at gøre. Den lille hund, hvad end det er den ene eller den anden størrelse der er tale om, er en race der er kendt for at blive tæt på sine mennesker. Den kan anses for at være en smule reserveret overfor fremmede, men har du først vundet dens tillid, så bliver den gerne tæt på hele dagen lang. Den Peruvianske Hårløs er ikke kendt for at strejfe, ej heller hvis den ser noget spændende eller lugter en god lugt, i hvert tilfælde ikke når familien ikke er med på spring. Det er derfor en hund der er nem at træne og har gerne her stor koncentration på dette, men kræver en blød hånd, for at træningen ender succesfuldt. 

Find en peruviansk hårløs på dyreportal.dk

Hvis du er helt overbevist om, at det er en peruviansk hårløs der skal være din næste hund, så se om du ikke skulle kunne finde en annonce på dyreportal.dk. Her er der dagligt nye hunde, hvalpe eller voksne hunde, der bliver sat til salg og mon ikke du kan finde det helt rette match der opfylder dine ønsker til en ny bedste firbenede ven? Hvis det alligevel ikke skulle være tilfældet, så kan du gratis oprette en annonceagent der giver dig straks besked hvis der skulle blive oprettet annoncer på Peruvianske Hårløse hunde der leder efter et nyt hjem.