Norsk Buhund

13.09 - 2022 4 min Norsk Buhund Info

Norsk Buhund

Leder du efter den perfekte spidshund som kan passe ind i familien, så er en Norsk Buhund måske det helt rette valg. Du kan se om der ikke skulle være annoncer med hvalpe eller voksne hunde til salg her på dyreportal.dk som kunne være det rette match hvad end du leder efter en lille hvalp eller en voksen hund der mangler et nyt hjem. Hvis du er interesseret i at lære mere om Norsk Buhund inden du bestemmer dig for den rette hund, så kan du læse meget mere om racen længere nede på siden. 

En hund i familien med vikingerne 

I vikingetiden var det praktisk at have en hund boende i huset. Her var der tale om hyrde og spidshunde, der kunne hjælpe på jagtområderne med at opspore byttedyr, hyrde flokkene af landbrugsdyr sammen på de store vidder samt agere som jagthund der kunne advare mod fremmed indtrængen. På oldnordisk betyder ordet "bu" både kvæg og boplads og man mener at denne race har aner tilbage fra de hunde der var fremavlet i vikingetiden hvoraf den har fået sit racenavn. 

Gårdhunden der aldrig svigter 

En Norsk Buhund er af den type der kaldes for en spidshund. Den er oprindeligt avlet til at kunne gå på jagt og finde frem til bjørne og andre større byttedyr men i dag findes den mere eller mindre i hele Norge og bliver også mere og mere populær her i landet. Den Norske Buhund anvendes særligt i dag som en alsidig gårdhund, der kan vogte farmen, hyrde og holde fremmede på afstand. Her er der tale om en hund, der i dag er mere beslægtet med den islandske fårehund end de traditionelle spidshunderacer men besidder stadig en del af den natur som kendes fra spidshunden. Du kan dog være helt sikker på at kunne regne med en Norsk Buhund, der er meget loyal og beskyttende overfor sin menneskefamilie samt øvrige tilhørende dyr. 

En livlig del af familien 

En Norsk Buhund er en spidshund med en hel del energi og udholdenhed. Den skal derfor ud og løbe noget krudt af og stimuleres dagligt for at fremtræde vel afbalanceret og have det godt. Det bedste en Norsk Buhund ved er at rende rundt og have aktiviteter med familien eller være i gang med øvelser der kræver at den skal bruge den mentale intelligens som den besidder. Den er betydeligt stærkere og mere udholdende end størrelsen og formår at være aktiv hele dagen hvis der er mulighed for det men samtidig også god til at tilpasse sig omgivelserne og familielivet indendørs med en stor andel ro. 

 

Norsk

En fantastisk familiehund 

Hvis den Norske Buhund får muligheden for at blive stimuleret både mentalt og fysisk, så er det en fantastisk familiehund. Du bør derfor have erfaring med spidshunde-typerne, til trods for at denne race ikke helt er så udpræget spidshund som det kendes fra de traditionelle spidshunderacer. En norsk spidshund er god til at tilpasse sig og det ses særligt også når det kommer til små børn eller hvalpe, hvor kendes som værende yderst forsigtig og nænsom, mens leg og social interaktion med større voksne hunde er noget mere voldsomt. Det er en hunderace der er meget selskabelig og som elsker alle aktiviteter med familien, også dem der handler om at putte og ligge mellem dynerne. 

Sørg for tilstrækkelig pelspleje 

Inden du vælger at anskaffe dig en spidshund skal du tænke på, at det er en hund med en hel del pels. Den er avlet til at kunne klare sig i koldere temperaturer end der findes i Danmark, hvilket ført og fremmest betyder, at det kan blive lidt varmt at være en Norsk Buhund og sommeren, men som også kræver en hel del pelspleje. Den halvlange fine pels skal gerne redes jævnligt for ikke at filtre, særligt efter en tur i skoven eller mudder. Også forår og efterår, når den store tykke underuld skal skiftes, vil du opleve at hunden fælder en hel del, hvilket dog kan minimeres en smule ved daglig kæmning. 

Find en Norsk Buhund på dyreportal.dk

Hvis du er kommet frem til, at den skønne omsorgsfulde og alsidige Norske Nuhund er det helt rette valg for dig som næste medlem af familien, så kan du muligvis finde det helt rette match på dyreportal.dk Her er det gratis at oprette annoncer, der efter verificering bliver synlige for alle der her søger en ny hund. Der kommer jævnlig både hvalpe og ældre voksne hunde til videreformidling som du kan søge blandt og finder du ikke lige hvad du leder efter, så opret straks en annonceagent der kan give dig en notits så snart der kommer hunde til salg der matcher dine ønsker og behov.