Se de 5 mest populære

16.08 - 2022 5 min 5 Mest Populære Hunderace

Hunderacer: Her er de 5 mest populære

Vores dejlige firbenede venner findes i utallige racer, både store og små, kortpelsede og langpelsede. Det kan være svært at navigere i junglen af hunderacer, hvis du har gået med tanker om at få dig en hund. Du kan derfor her blive klogere på, hvilke racer der er de mest populære hos os danskere, deres karakteristika samt de glæder og udfordringer, der hører med til livet med hver enkelt.

Labrador retriever: Den mest stambogsførte hunderace

Labrador retrieveren er en af de mest populære hunde kloden rundt Faktisk ligger den på førstepladsen over stambogsførte hunderacer i verden. Labradoren er super alsidig og velegnet til stort set alle formål. Bl.a. er racen en fantastisk servicehund for mennesker med handicaps. Desuden er det den mest anvendte race som schweisshund, dvs. en hund, der er trænet i at finde såret vildt, både herhjemme og i andre lande.

Ønsker du en familiehund, er labradoren et oplagt valg. Den vil rigtig gerne behage sin fører og arbejder hårdt for at få en godbid, hvilket gør den både lydig og let at træne. Labradoren har brug for både mental og fysisk aktivering i hverdagen – ikke mindst fordi den er rigtig madglad. Hunden er kendt for at have et venligt, tålmodigt og legesygt temperament, og det gør den meget velegnet i en børnefamilie. Pga. af den tætte tilknytning til sin familie, kan den dog godt være vagtsom i eget hjem. Den elsker at være en del af en familie, og med en labrador får du en ven for livet.

Schæferhund: En af de klogeste arbejdshunde

Schæferhunden er en af de klogeste og mest udholdende hunderacer i verden, hvilket gør den særdeles god som bl.a. førerhund, politihund og redningshund. Derudover er schæferhunden også yderst populær som familiehund, da den er meget loyal, kærlig og forholdsvis let at opdrage. Schæferen har en stor beskyttertrang over for sin flok, som kommer af dens fortid som hyrdehund. Derfor kan fremmede føle sig uvelkomne, når de nærmer sig hundens familie.

Da en schæferhund er en arbejdshund, har den behov for daglig aktivering i form af træning og fysisk motion. Overvejer du at få en schæferhund, skal du derfor have tænkt nøje over, om en schæferhund vil trives i din livsstil.

Golden retriever: En fantastisk familiehund

En af de meste populære hunderacer herhjemme er familiehunden over dem alle: Golden retrieveren. Faktisk er den så populær, at den hvert år er med i top-5 over danskernes favorit hunderacer. Golden retrieveren elsker mennesker, og med dens venlige, tålmodige og hvalpede sind er den perfekt i en familie med både små og store børn. Med sin intelligens, ro og omstillingsdygtighed tilpasser den sig let hverdagslivet i sin familie. 

Derudover er det en hund, der sent bliver voksen. Først når hunden er blevet 3-4 år, er den mentalt voksen, og det gør den til en meget legesyg og til tider også lidt kluntet hunderace. Selvom den er vidunderlig i børnefamilier, kan den godt komme til at vælte de mindre børn omkuld. Som ved alle andre hunderacer, skal interaktion med børn derfor være under opsyn, da selv den tålmodigste hund kan blive irriteret. Som mange andre racer er dette en aktiv hund, der både skal have fysisk og mental stimulering samt god træning og opdragelse for at trives.

Bomuldshund: Den søde og allergivenlige hund

De små bomuldshunde, Coton de tulear, har alt, et moderne menneske kunne tænke sig. Racen er social, udadvendt og familievenlig. Hunden har fået kaldenavnet ‘bomuldshund’ pga. den hvide, bløde og nærmest bomuldsagtige pels. Faktisk er det slet ikke pels, men hår som kræver en del pleje. Dog fælder den ikke, da den ingen underpels har, og det gør den utrolig velegnet til allergikere.

Bomuldshunden er meget energisk og holder af at blive trænet. Den kan have en tendens til at gø, så træning er vigtigt. Det er en selskabshund, hvilket betyder, at den trives godt sammen med dens ejer og andre hunde. Derfor er det også essentielt, at den som hvalp bliver trænet i at være alene hjemme, så den altid er glad.

Fransk bulldog: Den følsomme hund

Endnu en god, populær og ikke mindst følsom familiehund er den franske bulldog. Faktisk er den så følsom, at den nemt kan blive flov og forstyrret, hvis den føler sig hårdt irettesat. Heldigvis er der sjældent grund til at irettesætte den, da den stjæler alles hjerter.

Hunden er en ren selskabshund og fungerer godt sammen med børn. Børn bliver også let forgabt i racen, fordi at de blandt andet ikke gør særlig meget, men i stedet laver små sjove gnaskelyde.
Dog skal man være opmærksom på, at det er en hunderace, der godt kan døje med vejrtrækningsproblemer. Det kan belaste dem, hvis de føler sig stressede, eller når det er varmt. 

En fransk bulldog har ikke så stort et behov for motion, hvilket tiltaler mennesker med en travl hverdag, men den skal selvfølgelig stadig have daglig motion for at trives. Derudover elsker den at være sammen med sin ejer overalt, og det gør den til en god makker på korte løbeture.